Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovaj put bez žrtava

Sirijska granata opet pala na tursko selo Akcakale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska granata opet je pala na selo Akcakale, na jugoistoku Turske.

Ranije ovog tjedna, u srijedu, u sirijskom je granatiranju ovdje već poginulo pet civila, ali ovaj put nema žrtava, rekao je načelnik tog mjesta. 'Hvala Bogu, nije bilo žrtava. (Tursko) Topništvo je odmah uzvratilo na paljbu iz Sirije', istaknuo je Abdulhakim Ayhan za neslužbenu agenciju Anatoliju.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj: Ilustracija - 6 Pola milijuna ljudi evakuirano Strašni podaci: U potresu u Turskoj i Siriji više od 50.000 poginulih Novinarka CNN-a u Turskoj Potresna snimka VIDEO CNN-ova reporterka plakala u javljanju uživo nakon novog potresa u Turskoj

Topnička granata pala je u vrt jedne javne ustanove koju su vlasti prethodno bile evakuirale, izvijestila je informativna mreža NTV. Počinjena je manja materijalna šteta.

>> Turska ponovno odgovorila na pucnjavu sirijskog topništva

Nakon teškog izgreda u srijedu, turska vojska uzvraća na svaku sirijsku povredu turskog teritorija, za koju drži odgovornom regularnu sirijsku vojsku.

Pogibija petero civila u Akcakaleu, koja se dogodila u srijedu u pokrajini Sanliurfi, najteži je izgred između Damaska i Ankare od lipnja, kada je sirijska protuzračna obrana srušila turski borbeni zrakoplov. Zbog toga su se naglo zategnuli odnosi dviju zemalja i pojačao strah od širenja sirijskog sukoba.

Turska vlada je u četvrtak dobila odobrenje parlamenta za nastavak eventualnih vojnih operacija protiv Sirije. UN-ovo Vijeće sigurnosti u četvrtak je oštro osudilo sirijsko granatiranje turskog teritorija i pozvalo na suzdržanost dvije zemlje koje imaju zajedničku granicu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene