Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograničen mandat

Tuniski premijer: 'Sastavit ću vladu stručnjaka i nestranačkih ljudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuniski premijer, islamist Hamadi Džebali rekao je u srijedu da će sastaviti "vladu stručnjaka i nestranačkih ljudi", nakon ubojstva oporbenog čelnika Šokrija Belaida koje je potaknulo val nasilja u Tunisu.

"Odlučio sam sastaviti vladu stručnjaka i nestranačkih ljudi koja će imati ograničen mandat za upravljanje zemljom do raspisivanja izbora u najkraćem roku", rekao je u televizijskom obraćanju naciji.

>>
Eskalacija nereda: Tuniska policija rastjerivala prosvjednike

Džebali nije objavio vremenski plan za preustroj vlade i kani ostati na dužnosti predsjednika vlade koju će potvrditi Ustavotvorna narodna skupština. Nije objavio ni imena budućih ministara.

Odluka dolazi u času kada se koalicija sekularista s ljevice i islamisti iz Ennahde već mjesecima ne uspijevaju dogovoriti o raspodjeli glavnih ministarskih portfelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba" Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene