Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodatno ojačanje granice s Meksikom

Trump kaže da bi SAD mogao rasporediti do 15.000 vojnika na granici zbog migranata

Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP)
Donald Trump, predsjednik SAD-a (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da bi Sjedinjene Države mogle rasporediti do 15.000 vojnika na granici s Meksikom kako bi spriječile ulazak u zemlju povorke srednjoameričkih migranata koji bježe od siromaštva u svojim zemljama.

"Što se tiče povorke migranata, naša vojska je raspoređena. Imamo oko 5.000 vojnika i ići ćemo do 10.000 ili 15.000", rekao je Trump.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Dvije karavane s oko 6.000 ljudi iz Srednje Amerike, trenutačno su na jugu Meksika i idu prema američkoj granici, gdje migranti planiraju podnijeti zahtjev za azil.

"Imigracija je veoma važna i veoma opasna tema", dodao je Trump u izjavi u vrtu Bijele kuće, uoči odlaska na Floridu gdje će u srijedu navečer održati predizborni skup.

Pentagon je dosad odobrio raspoređivanje oko 5.200 vojnika na granici Sjedinjenih Država i Meksika koji će se pridružiti oko 2.100 već mobiliziranih pripadnika Nacionalne garde.

Ova operacija pod nazivom "Vjerni domoljub" treba ojačati granicu od Teksasa do Kalifornije i pružiti logističku potporu agentima službe za carinu i za zaštitu granice u drugim slabije zaštićenim zonama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene