Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva sreća

Kupili rabljeni kauč i u njemu pronašli pravo bogatstvo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maštali su o kupovini auta, broda, no onda su shvatili da jedna od omotnica nosi ime neke žene.

Zamislite da kupite rabljeni kauč za stotinjak kuna, a u njemu pronađete skrivenih 225 tisuća kuna?

Pročitajte i ovo Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere Auto nakon požara u New Yorku Imaju razloga za to VIDEO Dvije osobe poginule, pet ozlijeđenih u prometnoj nesreći: Zbog jednog razloga policija sumnja na terorizam

Upravo je takva sreća pogodila troje studenata iz New Yorka. Reese Werkhoven, Cally Guasti i Lara Russo kupili su u veljači u caritasu rabljeni trosjed za 20 dolara. Dva mjeseca kasnije, kada su sjedili na kauču, shvatili su da ih na dva-tri mjesta nešto žulja. Izokrenuli su dijelove na kojima su sjedili i vidjeli da su u njemu omotnice u kojima se nalazi po nekoliko stotina dolara. Tada su odlučili potpuno rastaviti trosjed i zbrojili ukupno - 41.000 dolara.

'Toliko smo vrištali od sreće da su naši susjedi mislili da smo dobili na lutriji', ispričali su studenti za The Little Ribellion a prenosi Daily Mail.

Već su maštali kako će kupiti auto, možda i brod, no njihovo je uzbuđenje ubrzo splasnulo kada su shvatili da jedna od omotnica nosi ime i prezime neke žene. Moralne dvojbe o novcu koji im u stvari ne pripada brzo su riješene i uz pomoć roditelja u telefonskom imeniku pronašli su ženu s omotnice. Bila je to jedna starija gospođa koja je željela ostati anonimna, a kojoj je suprug ostavio novac prije nego što će umrijeti kako bi imala od čega živjeti.


Vjetar otpuhao dvorac na napuhavanje: Unutra je bilo troje djece!


Prvo mjesto koje joj je palo na pamet je da ga spremi u stari kauč. U njemu je čuvala ušteđevinu 30 godina sve dok nedavno nije imala operaciju leđa i provela nekoliko mjeseci na rehabilitaciji. Liječnici su njezinoj djeci savjetovali da bace stari kauč i tako je završio u caritasu.
Starica je imala sreću da ga je kupilo troje poštenih studenta. Ipak, od nje nisu otišli praznih ruku jer ih je nagradila sa tisuću dolara.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene