Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obračun s pijanim vozačima

Tri godine zatvora za vožnju u pijanom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Hong Kongu počela se pripremati za primjenu nasumičnih alko-testova za vozače po prvi puta nakon što su na snagu stupili novi oštriji zakoni glede vožnje pod utjecajem alkohola.

Danas od ponoći vozači će biti nasumično zaustavljani na nadzornim točkama gdje će se alko-testovima na puhanje provjeravat jesu li prekršili ograničenje, rekao je glasnogovornik policije. Vozači osuđeni za vožnju pod utjecajem alkohola mogu završiti u zatvoru i do tri godine, dobiti zabranu vožnje i kaznu do 3200 dolara po novom zakonu koji na snagu stupa u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Slika nije dostupna Irska: Broj pijanih vozača u 2006. veći za 80 posto

Mjere su uslijedile nakon reakcije javnosti na slučaj od siječnja kada je navodno pijani vozač ubio šest osoba udarivši svojim kamionom u taxi u kojem su se nalazili stradali. Taj je slučaj izazvao pozive javnosti za uvođenje oštrijih mjera protiv pijanih vozača u gotovo 7-milijunskom gradu gdje su vozači do sada podvrgavani alko-testu samo nakon prometnih nesreća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene