Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unakažena u eksploziji bombe

Trogodišnjoj djevočici britanski liječnici spasili lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malena iračka djevojčica, Shams Fadhil, koja je u eksploziji automobila bombe u Bagdadu prije gotovo tri godine, ostala slijepa i unakažena, vratila se s kozmetičko-rekonstruktivne operacije u Velikoj Britaniji.

Njezino ime na iračkom znači 'sunce', a nesretna Shams, koja danas ima ima tri godine, unakažena i slijepa je ostala u jednom od pet simultanih bombaških napada, koji su se 23. studenog dogodili u šijitskoj četvrti Bagdada, Sadr Cityju. Ona se s majkom nalazila na na zadnjem sjedalu automobila u trenutku eksplozija, koje su ubile više od 200 osoba tog dana.

Pročitajte i ovo Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija" Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.."

Majka joj je u eksploziji poginula, a doktori koji su je liječili u gradu Ammanu, u Jordanu, kazali su kako su joj oči previše oštećene da bi joj se vid spasio. Milošću šijitskog ajatolaha Alija al-Sistanija, djevojčici je plaćen put u Indiju gdje su je pregledali oftamolozi, no i oni su zaključili kako su njezine oči nepovratno ozlijeđene.

Naposlijetku, nakon što je njezinu priču objavio Associated Press, čitatelji Sunday Timesa, skupili su novac i platili djevojčici put u Veliku Britaniju, gdje su je pregledali i operirali vrhunski specijalisti, no niti oni nisu mogli djevojčici vratiti vid, ali su napravili plastičnu i rekonstrukcijsku operaciju. Otac djevojčice u međuvremenu se ponovno oženio, no njegova nova žena odbila je brinuti se za nesretno dijete pa je ono na brizi kod bake i djeda. Navikava se na slijepoću te dane provodi u upoznavanju oskudnog doma njezinog djeda i bake, kojeg dijeli s još deset ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene