Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Treća mrtva prostitutka je zadavljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija koja lovi mogućeg serijskog ubojicu prostituki u Ipswichu identificirala je treću žrtvu. Radi se o 24-godišnjoj Anneli Alderton koja je zadavljena.

Golo tijelo Anneli Alderton pronađeno je u šumi istočno od grada u nedjelju, a posljednji put je viđena živa u jednom vlaku prije tjedna dana. S pronalaskom njezina tijela broj ubijenih prostituki na tom području popeo se na tri, dok se još dvije djevojke vode kao nestale.

Pročitajte i ovo Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti" Slika nije dostupna Pronađena tijela nestalih prostitutki

Glavni policijski inspektor Stewart Gull izjavio je kako je obdukcija pokazala da je Alderton zadavljena. 'Izgleda da je tako ubijena', rekao je novinarima. 'Provode se daljnje analize kako bi se otkrilo više detalja o tome kako je Anneli umrla. U ovoj fazi još ne zmamo je li bila silovana' kaže Gull.

Gull je izjavio kako je Alderton, kao i druge dvije ubijene žene na području Ipswicha, bila prostitutka.

Policija još uvijek povezuje samo dva ubojstva, ono Gemme Adams (25) i Tanie Nicol (19) čija su gola tijela pronađena zapadno od grada. 

'Iako postoje očite sličnosti s ubojstvima Gemme i Tanie, još moramo utvrditi jesu li te tri smrti povezane', kazao je. Naime, u prva dva slučaja nisu pronađeni dokazi da se radilo o davljenju.

Mrtvo tijelo Tanie Nicol pronađeno je 2. prosinca, a 8. prosinca je u blizini nađeno i tijelo Gemme Adams.

Gull je rekao kako je policija jako zabrinuta i za još dvije nestale prostituke. Zasad nema vijesti o Pauli Clennell (24), koja nije viđena od subote, niti o Annette Nicholls (29) koja je nestala prije otprilike tjedna dana. 

Trenutačno na slučaju trostrukog ubojstva prostitutki radi oko stotinjak detektiva. Potrebno je što prije otkriti počinitelja zbog opasnosti od novih ubojstava. 

Policija patrolira kroz četvrt 'crvenih svjetala' u Ipswichu tijeko cijele noći, no za sada nema nikakvih tragova od vije nestale djevojke unatoč apelu odaslanom kroz sve medije diljem zemlje. 

Detektivi smatraju kako ključ može biti upravo u razgovoru s djevojkama koje 'rede na cesti' jer postoji mogućnost kako je ubojica ujedno i mušterija. 

Pretpostavlja se kako na tom djelu na cesti ' radi' oko tridesetak djevojaka, ali trenutačno ih noću na ulici ima svega nekoliko. 

'Prepale su se kao što bi se i svatko drugi prepao' izjavila je jedna od prostitutki koja se predstavila kao Tracy.

Ipswich, u kojem stanuje oko 140 tisuća ljudi inaće je miran grad i nikada nije bio svjedokom ovakvih ili sličnih ubojstava. 

Naćelnik policije upozorio je kako grad mora biti u stanju pripravnosti i najvećeg opreza dok ubojica ne bude otkriven. 

'Naš je savjet maknite se s ulice. Ostanite kod kuće. Osim toga svaka djevojka  može biti u opasnosti i važno je poduzeti sve mjere opreza' upozorava Gull. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene