Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Trebamo biti spremni!'

Imaju plan obrane: 'Zbog Rusije i ISIS-a svijet je opasan kao za vrijeme 2. svjetskog rata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski ministar obrane objavio je plan za sljedećih pet godina u kojima navodi kako ne smijemo bježati od činjenice da je svijet jednako opasno mjesto kao što je bio za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Britanski ministar obrane Michael Fallon kazao je da je svijet postao opasan kao što je bio za vrijeme Drugog svjetskog rata, a ulogu zloglasnih nacista preuzele su Rusija i Islamska Država. Dodao je da je od krucijalne važnosti da se Britanija počne pripremati na odgovaranje na sve veći broj prijetnji, na različitim lokacijama, piše Daily Mail. 

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Još jedna u nizu Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

Može li stoljetni rascjep konačno završiti? - Sada imaju zajedničkog neprijatelja!

U objavi plana rada ministarstva obrane za sljedećih pet godina, ministar Fallon istaknuo je kako ne smijemo bježati od činjenice da je svijet jednako opasno mjesto kao što je bio za vrijeme Drugog svjetskog rata.

"Na bliskom istoku provode se zločini i okrutnosti dok sa ruba Europe, agresivna Rusija vodi borbe sa Ukrajinom i NATO-om. Zbog tih prijetnji, nužno je da na vrijeme odgovorimo na krizne sitacije i to istovremeno na više mjesta", kazao je Fallon te dodao da vlada čini sve kako bi osigurala sigurnost i prosperitet svih žitelj Britanije.

Bitanski premijer već je najavio kako neće smanjivati britanske trupe na stranim bojištima. Najavio je i obnavljanje Tridentskog nuklearnog sistema obrane te pokretanje razvoja nove generacije vojnih podmornica.

Komentirajući 'Plan' na svojem blogu, ministar Fallon napisao je kako valja pričekati i vidjeti ima li Britanije uopće dovoljno kapaciteta za provođenje svih planova.

"To uključuje i regrutaciju vojnika bilo regularnu vojsku, rezerve ili obučavanje civila", dodao je.

U planu stoji i jačanje povezanosti i suradnje s SAD-om i Francuskom kao i s ostatkom Europe i NATO-om.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene