Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Traži se žurno donošenje protumafijaških zakona u Federaciji BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo je uputio inicijativu za žurno donošenje paketa protumafijaških zakona radi učinkovitije borbe protiv organiziranog kriminala, ne samo u BiH nego i u regiji.

Iz Kebina Ureda u Sarajevu priopćeno je kako je inicijativa, upućena federalnom premijeru Nedžadu Brankoviću, rezultat najnovijih zbivanja u Hrvatskoj koja su pokazala kako je i BiH postala sigurnim utočištem za brojne kriminalce.

Pročitajte i ovo SDA (Foto: AFP) REPOVI IZBORA Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću Slika nije dostupna Srpski predstavnici blokirali donošenje odluka

'Najnovija zbivanja u Hrvatskoj i nezainteresiranost pojedinih državnih tijela vlasti i ustanova zaduženih za sigurnost doveli su u BiH kao u sigurnu oazu 50-ak okorjelih kriminalaca i zločinaca, članova razbijenih mafijaških organizacija iz Hrvatske i Srbije', stoji u Kebinoj izjavi.

Potpredsjednik Federacije BiH također upozorava kako je riječ o osobama uvježbanim i opremljenim za izvođenje i najtežih terorističkih djela. Ocijenio je kako u ovom trenutku ni FBiH, ali ni država BiH nemaju potrebna zakonska sredstva za učinkovitu borbu protiv organiziranog kriminala.

Dodao je kako će stoga zatražiti i da Parlament Federacije BiH potakne Parlament BiH na raspravu o borbi protiv organiziranog kriminala ne bi li se i na državnoj razini poduzele potrebne mjere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene