Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpski predstavnici blokirali donošenje odluka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski zastupnici u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine prvi su počeli provoditi neku vrstu blokade rada središnjih tijela vlasti što je mjera koju su najavili kao odgovor na odluku visokog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka da izmijeni način odlučivanja u Vijeću ministara.

Srpski su zastupnici odbili glasovati za tri zakona koje je ranije proglasio visoki predstavnik, a zamjenik predsjedatelja Doma naroda Mladen Ivanić nije skrivao kako je to politički motiviran smišljeni postupak.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Nakon pritiska na Svjetsku poštansku uniju Kraj BiH? RS dobila svoj poštanski kod

'Kako smo najavili, došli smo na radno mjesto no naše je stajalište da do povlačenja mjera ne treba prihvaćati bilo kakve druge nametnute odluke', izjavio je Ivanić.

>> 'Nećemo dati da nam lupaju noseve i lome prste'

Dom naroda trebao je potvrditi zakone koji su na snazi na
privremenoj osnovi sve dok ih ne prihvati parlament, a suglasnost za njihovo prihvaćanje dalo je i Vijeće ministara BiH.

Riječ je o zakonima o kaznenom postupku, o sudskom i tužiteljskom vijeću te o putnim ispravama.

'Ovo (odbijanje) rezultat je politike koju provodi sadašnje vodstvo Republike Srpske', kazao je dugi zamjenik predsjedatelja Sulejman Tihić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene