Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snuff film

Ubojica je možda snimao egzekuciju, policija pretražuje internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojica na skuteru koji je jučer u Toulouseu ubio troje male djece i rabina u židovskoj školi vjerojatno je snimio ubojstva.

Svjedoci su naime, prije nego je počeo pucati vidjeli da ubojica oko vrata ima obješenu malu video kameru.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Ilustracija Strava u SAD-u Nova pucnjava u školi, poginula jedna osoba: "Moramo stati na kraj ovoj pošasti oružanog nasilja"

Ministar unutarnjih poslova Claude Gueant je jutros za radio Europe 1 kazao: 'Ne znamo tko je on, no nastavljamo s radom', te dodao kako je 'ubojica na krvavim prsima imao obješenu neku vrstu kamere ili fotoaparata'. 

Upitan je li ubojica snimao ubojstva Gueant je kazao kako je to moguće te da policija 'češlja' internet u potrazi za video snimkama koje je ubojica možda stavio na internet. Za sada nisu pronašli ništa.

>> Profil: Toulouse na udaru bolesnika, terorista ili masovnog ubojice tipa Breivika

Policajci zaduženi za istragu o napadu na židovsku školu u Toulouseu u ponedjeljak ujutro u kojemu je ubijeno četvero ljudi, među kojima troje djece, smatraju da trag vodi do islamista i ekstremnih desničara, ali ne isključuju druge mogućnosti. 'Istraga upućuje na dva traga: islamistički i ekstremnodesničarski', rekao je izvor blizak policiji. Sto trideset pravosudnih policajaca sudjeluje potrazi za ubojicom na skuteru, dodao je isti izvor. Pomažu im kriminalisti iz Središnje uprave za unutarnje obavještavanje (DCRI), od kojih su neki bili na terenu već u nedjelju radi istrage o ubojstvu trojice vojnika prethodnih dana.

Ministar unutarnjih poslova Gueant ostat će u Toulouseu. Pomaže mu glavni direktor pravosudne policije kojemu bi se trebao pridružiti kolega iz unutarnje obavještajne službe. Nakon sastanka s čelnicima policijske uprave koji je trajao oko sat vremena, Gueant je obećao 'mobilizaciju svih službi kako bi se ušlo u trag ubojici i zaštitile židovske ustanove (...) i sve školske ustanove'.

Ubojica na skuteru, od kojeg Francuska strahuje pošto je u razdoblju od osam dana ubio djecu u židovskoj školi i vojnike, ima profil serijskog ubojice koji si umišlja da 'ima misiju', koji se vodi 'ratnom' logikom i čiji su zločini sve 'ubojitiji', ocjenjuju kriminalisti i stručnjaci.

Ubojica na skuteru prvo je napao vojnike iz zemalja Magreba i njihova kolegu crnca, a zatim i židovsku školu. On je odlučan, hladnokrvan i ubija svaki četvrti dan. Možda je vojnik ili pripadnik paravojske, aktivan ili umirovljen, motiviran 'željom za uništenjem nekih skupina ljudi', rekao je bivši policajac Jean-Francois Abgrall.

Forenzički psihijatar Roland Coutanceau misli da je najverojatnije riječ o 'terorizmu svedenom na samo jednog čovjeka', bez obzira je li on rasist ili ne. Možda imamo posla s 'psihičkim bolesnikom poput ubojice iz Osla (Breivik)', dodaje. (S.D.M./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene