Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide na sud bez obzira na psihičku dijagnozu

Norveški krvnik Breivik i službeno optužen za terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Breivika su jutros u zatvoru posjetili njegovi odvjetnici da ga upoznaju s novim detaljima optužnice.

Anders Breivik, koji je priznao da je prošlog ljeta ubio 77 osoba i ranio 151, i službeno je optužen za čin terorizma.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade

Odvjetnici su Andersa Breivika posjetili jutros u zatvoru i upoznali ga sa optužnicom koja je predstavljena i na konferenciji za novinare. Suđenje mu počinje 16. travnja, bez obzira na njegovu psihičku dijagnozu, prenosi BBC.

Stručnajci su podijeljeni kada je u pitanej njegovo zdravlje. Analiza sudskih psihijatara, koji su obavili intervjue sa 13 zatvorenika, pokazala je da je Breivik lud. No 4 psihijatra koja su naknadno procjenjivala Breivika nisu se složila sa svojim kolegama. Rekli su da Breivik nije bio ni psihotičan, niti je šizofrenik te da mu nisu potrebni nikakvi lijekovi.

Odvjetnici su Andersa Breivika posjetili jutros u zatvoru i upoznali ga s optužnicom koja je predstavljena i na konferenciji za novinare. Suđenje mu počinje 16. travnja, bez obzira na njegovu psihičku dijagnozu, prenosi BBC.

Stručnjaci su podijeljeni kada je u pitanje njegovo zdravlje. Analiza sudskih psihijatara, koji su obavili intervjue s 13 zatvorenika, pokazala je da je Breivik lud. No 4 psihijatra koja su naknadno procjenjivala Breivika nisu se složila sa svojim kolegama. Rekli su da Breivik nije bio ni psihotičan, niti je šizofrenik te da mu nisu potrebni nikakvi lijekovi.

>> Breivik neće kazneno odgovarati za smrt 77 osoba!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene