Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuga u Saint Louisu

Posljednje zbogom Michaelu Brownu: Okupilo se tisuće ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pogreb je došlo više tisuća ljudi, a među njima su bili i borci za prava crnaca.

Tisuće ljudi oprostile su se u ponedjeljak od Michaela Browna, 18-godišnjeg Afroamerikanca kojeg je 9. kolovoza u Fergusonu u Missouriju ubio policajac, na pogrebu u Saint Louisu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postala viralna Fotografija koja je iznenadila Ameriku! Slika nije dostupna Oslobođen krivnje Policajac koji je ubio crnog tinejdžera podnio ostavku

'Oči svijeta uperene su u nas. Ovo je test za zajednicu!'

Brownovo tijelo bilo je izloženo u crno-zlatnom lijesu u baptističkoj crkvi. Na lijesu su bili položeni bejzbolska kapa s logom St. Louis Cardinalsa koju je nenaoružani tinejdžer nosio kada je ubijen, a oko lijesa bile su položene Brownove fotografije iz djetinjstva.

Jedan od Brownovih rođaka, Eric Davis, opisao ga je kao velikog čovjeka nježne duše. Prisjetio se kako je obitelji jednom rekao da će njegovo ime ostati zapamćeno u javnosti. Davis je pozvao okupljene da izađu na izbore i izbore se za promjenu, dodajući kako je zajednici dosta besmislenog ubijanja.

Za razliku od prosvjeda protiv policije nakon ubojstva, pogreb je prošao vrlo mirno. Ožalošćeni su pljeskali i plesali uz gospel glazbu koju je pjevao zbor. Otac poginulog Michael Brown Sr. vikao je u tuzi kada je lijes spušten u raku na groblju Svetog Petra u Saint Louisu.

- Bilo je vrlo duhovno. Obično na pogrebima čujem više žaljenja. Mislim da je obitelj htjela proslavu - rekao je Mike Montgomery, koji je uzeo slobodan dan na poslu da bi došao na pogreb.

Pogrebu su nazočili istaknuti borci za prava crnaca Al Sharpton i Jesse Jackson, kao i nekad slavni rapper M. C. Hammer.

(Newsroom)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene