Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Printano ih je 46 milijuna

"Zar ne postoji nitko tko to provjerava?": Tipfeler na australskoj novčanici uočen šest mjeseci nakon tiskanja

Australska novčanica s Edith Cowan (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Australska novčanica s Edith Cowan (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Australska novčanica s Edith Cowan (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Australska novčanica s Edith Cowan (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Australska novčanica s Edith Cowan (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Šest mjeseci nakon tiskanja na australskoj novčanici od pedeset dolara uočena je sramotna pogreška. Naime, na novčanici s likom i govorom Edith Cowan, prvom članicom australskog parlamenta, stoji tiskarska pogreška.

"Responsibility", što u prijevodu znači "odgovornost", na australskoj je novčanici napisana bez jednog samoglasnika "i". Iako je otisnuta na 46 milijuna novčanica, njezina vrijednost ostaje ista. Najavljeno je da će pogreška biti ispravljena u idućim izdanjima.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

"Tužno je da ljudi više ne znaju ni ispravno pisati, zar ne postoji nitko tko to provjerava?", novinskoj agenciji AP rekla je australka koja je željela ostati anonimna.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene