Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zadivio svojom hrabrošću

Dječak odlučio organizirati maturalnu zabavu jer svoju nikada neće doživjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
16-godišnji dječak koji umire od tumora na mozgu zadivio obitelj i prijatelje svojom nevjerojatnom hrabrošću.

David Langton- Gilks iz Velike Britanije ima tumor na mozgu i još do prije pet tjedana je mislo da je pobijedio opaku bolest, ali se stanje naglo pogoršalo. Njegovi roditelji, Sacha i Toby su ga odveli u bolnicu gdje su pretrage pokazale da mu se rak vratio i proširio iz mozga po gotovo cijelom tijelu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Liječnici su im rekli da je bolest dosegnula zadnji stadij, nakon čega su oni odlučili prekinuti Davidovu patnju i prestali ga slati na kemoterapije i zračenja, tako da je tinejdžeru ostalo samo još nekoliko tjedana života.

>> Neće doživjeti 10. rođendan: 'Mama, ne mogu više. Dosta je operacija'

Morao je napustiti i školovanje jer mu je tumor utjecao na pamćenje, a pije 15 tableta dnevno kako bi izdržao strašnu bol. No, David je odlučio svoje posljednje dane života iskoristiti za sve ono što je oduvijek htio napraviti, tako je odlučio provoditi dane na surfanju te organizirati maturalnu zabavu, budući da svoju pravu neće moći doživjeti.

Opaka bolest je potaknula i njegovu majku da pokrene kampanju podizanja svijesti o važnosti pretraga kako bi se tumor kod djece otkrio u što ranijoj fazi. Naime, da je tumor otkriven ranije, bio puno manji i David bi imao veće šanse za preživljavanje.

>> Ženi iz trbuha izvadili tumor težak 5 kilograma!

'Ove strašne vijesti je podnio jako dobro i cijelo je vrijeme imao jako pozitivan stav, baš onakav kakav je imao kad bi imao neki loš dan. On mi je pokazao kako da budem jaka i kako da se nosim sa svim ovim', kazala je njegova majka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene