Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđen sastanak

Timošenko i Putin razgovarat će u subotu u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin i ukrajinska premijerka Julija Timošenko sastat će se u subotu u Moskvi kako bi razgovarali o prijeporu oko opskrbe plinom, priopćio je Putinov ured.

'Ukrajinska premijerka Julija Timošenko i njezin ruski kolega Vladimir Putin razgovarali su telefonom u ponoć i odlučili da će predstavnici dviju vlada razgovarati u subotu u Moskvi', objavio je ured za odnose s javnošću ukrajinske vlade.  'Kako bi se razgovaralo o odgovarajućim mjerama, premijeri su se dogovorili da održe radni sastanak 17. siječnja u Moskvi', rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako Kijev ne plati Putin najavljuje krizu plinom u lipnju i sprnju Slika nije dostupna 'Intenzivno se radi na interventnom uvozu' Hrvatska u očajničkoj potrazi za plinom

>> 'Spalit ću sve dokumente koje Ukrajina priloži' 

Timošenko je jučer izjavila da ne namjerava otputovati u Moskvu, no da podupire zamisao o održavanju summita o nastavu opskrbe plinom u nekom europskome glavnom gradu. Ruski predsjednik Medvedev predložio je da se u subotu u Moskvi održi sastanak na vrhu zemalja koje uvoze ruski plin, kao i onih kroz koje prolazi.

Moskva je prekinula dostavu plina Ukrajini, a zatim je optužila Kijev da blokira dostavu plina namijenjenog Europljanima. Rusija je potpuno prekinula dostavu plina za Europu kako bi prekinula tu 'krađu'. Gazprom je od 1. siječnja izgubio 1,1 milijardu dolara zbog krize s Ukrajinom, izjavio je u srijedu predsjednik Medvedev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene