Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Thaksin pred sudom izjavio da nije kriv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra, koji je 2006. svrgnut s vlasti u državnom udaru, u utorak je pred Vrhovnim sudom izjavio da se ne osjeća krivim prema optužnici koja njega i njegovu suprugu tereti za korupciju.

U izjavi pred devetočlanim sudskim vijećem Thaksin je opovrgnuo optužbe prema kojima je zajedno sa suprugom Potjaman prekršio antikorupcijski zakon koji političarima i njihovim supružnicima onemogućuju obavljanje poslova i suradnju s državnim agencijama.

Pročitajte i ovo Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan? Slika nije dostupna Uhićen predsjednik Ćorlukinog Manchester Cityja

I njegova supruga Potjaman pred sudom je izjavila kako se ne osjeća krivom. Oboje su se vratili u zemlju u veljači, nakon 18-mjesečnog egzila provedenog u Velikoj Britaniji, gdje nisu gubili vrijeme. Ondje su, u međuvremenu kupili nogometni klub Manchester City koji je u engleskoj prvoj ligi.

U zemlji ih je dočekalo mnoštvo simpatizera, no Thaksin je novinarima kazao kako se, unatoč još uvijek velikoj popularnosti, neće vratiti u politiku. Pretpostavlja se da Thaksin posjeduje oko dvije milijarde američkih dolara koje su blokirane na Tajlandu.

Ako sud bračni par proglasi krivima, oboje bi u zatvoru mogli provesti deset godina. No, politički analitičari smatraju malo vjerojatnim da će par završiti iza rešetaka s obzirom da će svjedoci iz državnih agencija vrlo teško pristati svjedočiti protiv njih s obzirom da koalicijsku vladu u zemlji vodi stranka koju podupiru Thaksin i njegovi pristalice.

Po izlasku iz sudnice dočekalo ga je mnoštvo okupljenih obožavatelja koji su nosili transparente s natpisima "Thaksin, naš voljeni premijer".

Nakon što je svrgnut s mjesta premijera u državnom udaru 2006. godine, Thaksin je optužen za korupciju što ju je navodno, zajedno s nekim bliskim političkim suradnicima provodio tijekom petogodišnjeg premijerskog mandata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene