Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Thaksin osuđen na dvije godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra, kojega je 2006. svrgnula vojska a on izbjegao u London, osuđen je na dvije godine zatvora nakon što je proglašen krivim za sukob interesa u okviru afere s nekretninama povezane s njegovom suprugom.

Riječ je o prvoj presudi za 59-godišnjeg Thaksina, a donio ju je Vrhovni sud u Bangkoku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

Thaksin je, međutim, oslobođen težih optužbi za zloporabu vlasti u vidu utjecaja na transakciju s nekretninama 2003. u korist supruge Pojaman.

'Thaksin je prekršio članak Ustava o sukobu interesa dok je bio premijer i šef vlade i trebao raditi u korist javnosti', kazao je sudac Vrhovnog suda čitajući presudu.

>> Thaksin pred sudom izjavio da nije kriv

>> Prosvjedi u Tajlandu

'Osuđen je na dvije godine zatvora', dodao je.

Tajlandski tužitelji zatražit će od Velike Britanije izručenje bivšega premijera.

'Tužitelji će uskoro napraviti kopiju sudske presude i poslati je Velikoj Britaniji kako bi ga ova hitno izručila', rekao je glavni tužitelj Seksan Bangsombun.

Pojaman Shinawatra oslobođena je u toj aferi ali je osuđena na tri godine zatvora 31. srpnja zbog financijske pronevjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene