Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Od 2001. živimo pod terorističkom prijetnjom'

Teroristička prijetnja: Berlin, Pariz i Rim uputili umirujuće poruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka upozorenja o mogućim terorističkim napadima na turističke atrakcije europskih metropola nisu se odrazile na sigurnosno stanje zemlje, objavila je danas njemačka vlada, a umirujuće poruke uputili su i službeni Pariz i Rim, prenijele su agencije.

Američki tv-kanal Fox News, koji se poziva na neimenovan visoki izvor u američkoj upravi, objavio je u nedjelju da su Eiffelov toranj u Parizu ili berlinska Brandenburška vrata te druge europske turističke meke ciljevi mogućih terorističkih napada.

Pročitajte i ovo Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula Ilustracija Novi incident Užas u Splitu! Muškarac pratio ženu automobilom i prijetio joj nožem: "Kći je samo govorila - Mama vozi, mama vozi!"

>> Eiffelov toranj i Berlinski kolodvor na popisu ciljeva Al Qaide

Sve napomene o prijetnjama sigurnosti 'uzete su vrlo ozbiljno' i 'prate se s potrebnim intenzitetom', rekao je glasnogovornik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova u ponedjeljak, javlja dpa.

Britanska vlada povećala je stupanj pripravnosti i upozorila svoje državljane koji putuju u Francusku i Njemačku na mogućnost napada. No obje te zemlje odgovorile su kako nemaju novih dokaza na temelju kojih bi trebale podići stupanj pripavnosti.

'Od 2001. živimo pod terorističkom prijetnjom'

Državni tajnik u francuskom ministarstvu turizma ocijenio je nepotrebnim 'pretjerano uznemiravanje' i ocijenio da zasad nema pokazatelja mogućeg pada turističkih dolazaka, javlja agencija AFP.

'Naravno da treba biti na oprezu, ali bez pretjerana uznemiravanja jer godinama živimo, a od 2001., još i više, pod terorističkom prijetnjom', rekao je državni tajnik Herve Novelli.

Francusku je 2009., posjetilo 75 milijuna stranih turista.

Također omiljena turistička destinacija Italija odaslala je umirujuću poruku nakon upozorenja o mogućim terorističkim napadima.

'Teroristička prijetnja nikad nije bila podcijenjena', rekao je ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni, piše AFP.

Nadležne službe 'pozorno prate stanje', rekao je Maroni i dodao da 'nema specifičnog cilja ni posebnog upozorenja vezanog uz Italiju'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene