Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hutisti u akciji

Teretni brod napadnut u blizini Jemena: Izbio požar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Organizacija Pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog kraljevstva (UKMTO) i britanska tvrtka za pomorsku sigurnost Ambrey objavili su u srijedu da su primili izvještaje o napadu na civilni teretni brod blizu jemenske luke Aden.

Novi napad na brod u blizini jemenske luke Aden. Ovog puta riječ je o napadu na civilni teretni brod, a informaciju su objavili su Organizacija Pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog kraljevstva (UKMTO) i britanska tvrtka za pomorsku sigurnost Ambrey.

UKMTO je upozorio da je brod napadnut 60 nautičkih milja jugoistočno od Adena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zastoji u teretnom prometu Gužve i čekanja na izlazu iz Srbije: Za sve okrivili procedure Europske unije

"Plovilo je s lijeve strane pogodio bespilotni zračni sustav", priopćio je UKMTO, dodajući da je na brodu izbio požar koji je u međuvremenu ugašen.

"Plovilo i posada su sigurno i nastavljaju prema sljedećoj luci", dodao je UKMTO kasnije u ažuriranom upozorenju.

Ambrey je objavio da je bespilotna letjelica napala brod za rasuti teret pod zastavom Maršalovih Otoka 66 milja jugoistočno od Adena dok je išao prema istoku duž Adenskog zaljeva.

Pročitajte i ovo Napadi na maloljetnike - 1 Oglasila se policija Šestorica tinejdžera napadnuta u centru Zagreba, majka progovorila za Dnevnik Nove TV: ''Jedna stvar koju su mi rekli čini mi se najstrašnija''

Jemenski proiranski militanti hutisti, koji kontroliraju najnaseljenije dijelove Jemena, od 19. studenog dronovima i projektilima napadaju brodove.

Hutisti kažu da time iskazuju nezadovoljstvo izraelskom vojnom operacijom u Gazi.

Kampanja hutista vrlo je destruktivna za međunarodnu plovidbu, zbog čega su neke tvrtke obustavile tranzit kroz Crveno more i umjesto toga krenule na puno duže i skuplje putovanje oko Afrike.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene