Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Angela Merkel bijesna

Erdogan Europljane nazvao "unucima nacizma"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik pozvao je turske glasače u Europi da se suprotstave "unucima nacizma" i podrže referendum o promjeni ustava i ponovio da planira raspisati i referendume o smrtnoj kazni i pristupu Europskoj uniji.

Tayyip Erdogan je ponovno razljutio europske zemlje, uključujući Njemačku, u kampanji za referendum, optužujući ih za taktike nalik nacističkim zbog zabrane nastupa turskih ministara na skupovima u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Angela Merkel (Foto: AFP) demantirala navode Angela Merkel: ''Nakon isteka kancelarskog mandata ne stojim na raspolaganju ni za koju političku funkciju''

Njemačka je razjarena podsjećanjem na prošlost iz II. svjetskog rata. Njemačka kancelarka Angela Mekel rekla je da te usporedbe moraju prestati.

Erdogan je također rekao da će, bude li potrebno, putem referenduma postaviti pitanje hoće li Turska vratiti smrtnu kaznu. Turska je ukinula smrtnu kaznu prije više od deset godina kao dio nastojanja da uđe u Europsku uniju. Povratak smrtne kazne - na koju mnogi pozivaju nakon neuspjela puča 15. srpnja - onemogućit će priključenje Europskoj uniji, rekli su dužnosnici Unije.

Turski predsjednik također je rekao da će preispitati proces priključenja EU nakon referenduma 16. travnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene