Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S dodacima primali dvostruko

Talijanski premijer reže plaće sebi i ministrima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Enrico Letta najavio je građanima, nezadovoljnim političkom i gospodarskom situacijom, da će sebi i svojim ministrima srezati plaće za pola.

Također, Letta pokušava naći rješenje za nepopularan porez na imovinu, koji bi itekako mogao našteti njegovoj lijevo-desnoj koaliciji.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

>> Letta i Hollande na prvim razgovorima u velikoj mjeri suglasni 

Potezom smanjivanja plaća sebi i ministrima Letta želi pridobiti naklonost građana i umanjiti njihovu ljutnju koja je pokret 'Pet zvijezda' komičara Beppea Grilla učinila trečom najjačom snagom u talijanskom parlamentu.

Naime, ministri u talijanskoj Vladi do sada su dobivali praktički dvije plaće - jednu zato što su ministri i jednu jer su zakonodavci, piše ANSA. Time ušteđena sredstva, stoji dalje, bit će upotrebljena za pomoć nezaposlenima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene