Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanska vlada: Hitne mjere za rješavanje problema otpada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska vlada premijera Romana Prodija donijela je hitne mjere za rješavanje problema nastalih zbog neodnošenja otpada u Napulju i cijeloj regiji Campaniji, uz pomoć vojske i angažiranjem posebnog vladina povjerenika.

Prodi je izjavio da je vlada posebnim povjerenikom imenovala bivšeg šefa talijanske policije Giannija De Gennara koji bi u sljedećih 120 dana morao razriješiti problem odlaganja smeća, a za provedbu vladinih mjera na raspolaganju ima i oružane snage. 

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

Najavio je otvaranje novih odlagališta smeća i početak
izgradnje najmanje triju spalionica smeća. Općine imaju četiri mjeseca vremena da u okviru svojih nadležnosti riješe problem.

U noći na utorak došlo je do novih sukoba policije i prosvjednika koji ne žele otvaranje odlagališta u blizini njihovih naselja. 

Televizijske snimatelje koji su snimali sukobe napali su prosvjednici, oduzeli im video kazete, kameru te zapalili dva autobusa.

Već danima u Napulju i okolici traju sukobi prosvjednika i policije, koja želi raščistiti ceste prema odlagalištima kako bi kamioni odvezli tisuće tona smeća ostavljenog na ulicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene