Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećali BDP

One su spasile Talijane od 3. recesije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zarada prostitutki i dilera na crnom tržištu ovoga puta dobro je došla Talijanima. Upravo zahvaljujući tim ilegalnim djelatnostima nisu u recesiji.

Talijani su saznali da nisu u recesiji zahvaljujući promjeni u izračunima diljem Europske unije koja uključuje i ilegalne ekonomske aktivnosti poput prostitucije i trgovinu drogom, javlja AFP.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Slika nije dostupna Najteže u Španjolskoj Novi rekord: U eurozoni nezaposleno 19 MILIJUNA ljudi!

Dodajući ilegalnu zaradu od prostitutki i crnog tržišta, treća najveća ekonomija eurozone, povećala je svoj BDP.

Iako je ISTAT potvrdio 0,2 posto pada za drugi kvartal, revizija prvog kvartala znači da je Italija izbjegla treću recesiju u posljednjih šest godina.

Tužna stvarnost: 13-godišnje djevojčice prodaju svoje tijelo za burek i jogurt

Novi sustav, poznat kao SEC 2010, ima za cilj olakšati usporedbu podataka između zemalja, bez obzira na to jesu li u njima ili ne, ozakonjena prostitucija i dekriminalizirane droge.

Revizija donosi olakšanje za Vladu Mattea Renzia, koja se bori potaknuti ekonomiju i obogatiti reforme dok u isto vrijeme pokušavaju držati deficit ispod 3 posto u skladu s pravilima EU.

Očekuje se da će crno tržište pomoći smanjiti talijanski dug, koji iznosi 132 posto BDP-a, a EU propisuje maksimalno 60%.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene