Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vode dvostruki život

TAJNI ŽIVOT HOMOSEKSUALACA 'Pitala me želim li otići, želim li rastavu braka... Nisam je htio napustiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako danas postoji veća tolerancija nego prije nekoliko desetljeća, neki muškarci se odlučuju na iste poteze kao nekad...

Prije nekoliko desetljeća, kada su se homoseksualci suočavali s većim neodobravanjem, pa čak i s progonima, mnogi muškarci odlučili su oženiti žene te na taj način prikriti svoju seksualnost. U modernim vremenima, kada je razina tolerancije mnogo veća od one prije nekoliko desetaka godina, mnogi se i dalje odlučuju na takav put, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ogradili se Profesori teologije osudili stajalište Vatikana o gej parovima: ''Život i ljubav istospolnih parova nisu manje vrijedni pred Bogom'' Slika nije dostupna UN pozvao na zabranu Nizozemska otkrila kampove za ''konverzijsku terapiju'' homoseksualaca

Nick koji je danas u svojim pedesetima u braku sa ženom je punih 30 godina. On je homoseksualac. Smatra da je njegova žena duži niz godina razvijala sumnje o njegovoj seksualnosti, a potvrda tome stigla joj je kada je saznala za njegovu aferu i to s muškarcem.

"Pitala me želim li otići, želim lil rastavu braka, no ja je nisam želio napustiti. Ona je moja najbolja prijateljica, ona mi je najbitnija osoba u životu. Odlučili smo ostati zajedno i živjeti kao prijatelji", rekao je Nick čiji najbliži prijatelji i rodbina ne znaju pravu istinu o njegovoj seksualnosti.

Nick je od samog početka svojeg braka sa ženom osjećao nezadovoljstvo, sumnjao u to jesu li uradili pravu odluku ušavši u brak. Oduvijek se osjećao nesigurnim po pitanju seksalne orjentacije što ga je s godinama počelo sve više uznemiravati.

GDJE SU HOMOSEKSUALCI SRETNI, A GDJE NESRETNI Pogledajte kartu!

Poput mnogih koji su se našli u ovoj situaciji, Nick, inače po zanimanju medicinski tehničar, započeo je sa dvostrukim životom. Izvana on je sretno oženjen muškarac koji slobodno vrijeme provodi u društvu gay prijatelja.

Kada je supruga prije šest godina saznala za njegovu aferu s muškarcem bila je ljuta, a Nick je shvatio da nema smisla više skrivati istinu o svojoj seksualnoj orjentaciji.

"Stvari među nama nisu mogle biti bolje, još uvijek je volim, kao i ona mene, još uvijek smo zajedno iako je situacija mogla biti potpuno drugačija", rekao je Nick te objasnio kako iako živi sa ženom u istoj kući više ne spavaju zajedno. Također je obećao svojoj ženi da više nikada neće imati odnos s muškarcem.

"I dalje se nadam da ću obećanje uspjeti održati. Na neki sam se način odlučio biti u celibatu", kazao je Nick koji je član udruženja homoseksualnih muškaraca osnovanog prije 10 godina u Manchesteru. Svake godine na njihove godišnje sastanke dolazi sve veći broj muškaraca iz cijelog svijeta.

Osnivač skupine, Ivan, kaže kako su muškarci koji su njihovi članovi, oženjeni muškarci uglavnom starije životne dobi koji su se oženili 70-ih i 80-ih godina kada je druuštvo bilo izrazito neprijateljski raspoloženo prema osobama homoseksualne orjentacije.

U ovom zatvoru mnogi tvrde da su gay iako nisu: Evo zašto

Danas je društvo tolerantnije, a oni imaju više prilika da postanu ono što zapravo jesu, bez skrivanja. Razlog zbog kojeg su se vjenčali sa ženom, kaže Nick, je taj što su željeli nekako 'svrstati' sami sebe u društvo.

"U prvo vrijeme misliš da je to samo faza koja će proći, ako pronađeš pravu ženu za sebe, ona će ti pomoći da postaneš pravi muškarac i zaboraviš na seksualne maštarije s muškarcima", napominje Andy, još jedan oženjen muškarac homoseksualne orjentacije.

Andy je u procesu razvoda od supruge s kojom je bio u braku 30 godina i s kojom ima četvero djece. Ona je već pronašla novog partnera.

"Još uvijek je volim, iznimno smo bliski, pravi smo prijatelji", rekao je Andy.

Ivan kaže kako mnogi muškarci ostajku u braku sa ženama zbog obitelji i djece, ne žele da njihova zajednica pati zbog njih. Mnogi su očajni i svakodnevno se bore sami sa sobom jer nemaju podršku najbližih, a neki oboljevaju od depresije.

"Kada dođu na naš sastanak mnogi plaču jer su spoznali da nisu jedini, da postoje mnogi s istim problemom i u istoj situaciji", rekao je Ivan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene