Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protuzakonito primali darove

Tajland: Izborno povjerenstvo traži raspuštanje Abhisitove stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandsko izborno povjerenstvo zatražilo je raspuštanje vladajuće Demokratske stranke premijera Abhisita Vedžadžive, optužene da se prije više godina okoristila protuzakonitom donacijom, izvijestili su iz stranke.

Povjerenstvo tvrdi da je većina članova te stranke 2005. primila protuzakonite darove u vrijednosti oko 258 milijuna bahta (oko 5,9 milijuna eura), izvijestio je glasnogovornik stranke. Podatke o tome povjerenstvo je nedavno predalo uredu državnog odvjetnika koji će ih proučiti prije nego ih možebitno preda ustavnomu sudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

>> Tajland: Prosvjednici odbacili pregovore, traže izbore

Obaviješteni smo o odluci povjerenstva, no još je potrebno pričekati odluku ustavnoga suda, rekao je glasnogovornik stranke Buranadž Smutharaks. Raspuštanje stranke odavno traže pripadnici crvenih košulja, koji su prosvjedima tražili Abhisitovu ostavku. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene