Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete olujne kiše

Evakuacije tisuća ljudi, otkazane stotine letova: Tajfun sve bliže otoku

Tajfun
Tajfun Foto: Afp
Snažan tajfun Hanun približava se japanskom otoku Okinawi.

Letovi su otkazani, a desecima tisuća ljudi preporučeno je da se evakuiraju dok se snažan tajfun Hanun približava otoku Okinawi, prijeteći olujnim kišama i jakim vjetrovima do četvrtka.

Stanovnicima u dijelu tropske prefekture savjetovano je da se evakuiraju jer se oluja, s predviđenim naletima do 233 kilometra na sat, polako kretala prema sjeverozapadu, a samo u gradu Nahi pogođeno je najmanje 20.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović ne prestaju reakcije FOTO U Splitu osvanuo uvredljiv i vulgaran grafit upućen predsjedniku Milanoviću

Zračna luka Naha zatvorena je, a svi letovi u to područje i iz njega otkazani su. Otkazano je ukupno više od 900 međunarodnih i domaćih letova od utorka u podne, objavila je TV Asahi.

Očekuje se da će najmanje 180 mm kiše pasti do podneva u srijedu, kada će oluja vjerojatno biti najbliža tom području, rekla je javna televizija NHK. Drugi dijelovi Japana također su zabilježili loše vremenske prilike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rast troškova života Važna obavijest za dio umirovljenika: Ovaj dokument dostavite do kraja mjeseca

Gotovo 15.000 kućanstava ostalo je bez struje u glavnom gradu Tokiju i okolnim područjima nakon snažne grmljavinske oluje, prema lokalnom distributeru električne energije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene