Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju postojati dokazi

Tadić: Uhićenje Vučurevića je primjer funkcioniranja pravne države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić ocijenio je za beogradski dnevnik Večernje novosti kako je uhićenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića 'primjer funkcioniranja pravne države'.

U razgovoru za taj list Tadić je naveo kako funkcioniranje pravne države podrazumijeva da se procesuiraju svi slučajevi za koje postoji osnova, a ne procesuiraju oni za koje nema dokaza ili postoji greška u optužnici ili u proceduri. Na konstataciju novinara kako, kada je riječ o zločinima, javnost prilično loše reagira na činjenicu da se ljudi s tjeralica koje Srbija potražuje olako puštaju na slobodu (od Ganića, Purde do Divjaka), dok se svi Srbi izručuju i sudi im se u drugim državama te da je slučaj Vučurević posljednji u nizu, Tadić je kazao kako je i u svim spomenutim slučajevima funkcionirala pravna država.

>> Vučurević i pod istragom BIH

'Gospodin Vučurević je strani državljanin, uhićen na granici po tjeralici, i to je čisti primjer funkcioniranja pravne države. Tako je bilo i u svim slučajevima koje ste spomenuli. Za sve moraju postojati dokazi kako bi sud donio valjanu presudu. U suprotnom, imali bismo diskrecijsko pravo da se svima sudi bez dokaza, po sustavu tko jači taj tlači', istaknuo je Tadić. (Hina)








 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene