Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svira klavijature, a nema ni ruke ni noge!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Christian Tapferer prije 26 godina rodio se bez ruku i bez nogu. Njegova volja za životom oduševljava sve one koji ga poznaju. Za njegov zdravstveni slučaj kriva je genetika, pa tako on ne može sam hodati, hraniti se, oblačiti i još mnogo toga zbog čega potpuno ovisi o pomoći drugih.

Danas živi sa osobom koju naziva svojom majkom, 74- godišnjom Gisele, koja ga je primila kad su ga njegovi roditelji kao desetomjesečnu bebu, ostavili.

Pročitajte i ovo HDZ-ovo kombi-vozilo parkirano na parkingu za invalide Baš bezobzirno HDZ-ovo vozilo parkirao kao šerif, prolaznici ostali u nevjerici; Iz stranke poručili: "Vozač se sam prijavio policiji" Ilustracija vozača dostave Stravičan slučaj Dostavljačica pizze odgrizla prst mušteriji: "Pokušao sam se osloboditi, ali..."

Iako nema ruku ni nogu, kaže kako su njegove ruke i noge, njegova majka. Ona za njega radi sve; pere ga, hrani, oblači.

Iako mu je normalni život onemogućen, on je ipak završio školu kao i svi drugi, a trenutačno studira informatiku i medije.

Pitate se kako uspijeva?

Christian stvari oko sebe pomiče svojim glasom. Pa tako naredbama otvara vrata, pali svjetla, podiže rolete.

I što je još nevjerojatnije, on svira klavijature i koristi računalo. Težak samo 19 kilograma, koristeći štapić kojeg drži u ustima svira na klavijaturama i piše po tipkovnici.
Velika mu je želja jednog dana prirediti koncert svirajući klavijature. 

- Ne predajem se i radim sve što rade i drugi oko mene, rekao je Christian.

Uživa u druženju s prijateljima za koje kaže da ih ima puno. Nikada sebe nije doživljavao drukčijim od drugih, pa tako kao pravi obožavatelj nogometa, pomoću svojih posebno napravljenih kolica odlazi i na stadion.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene