Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mi smo s vama"

Kolinda Grabar-Kitarović: "Vrijeme je da prestanemo izražavati sućut već da konkretno napravimo korake''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski čelnici oštro su u nedjelju osudili teroristički napad u Londonu i poslali svoje izraze sućuti i solidarnosti britanskom narodu i vlastima. Sućut i jasne poruke poslali su i čelnici Republike Hrvatske.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je izraze sućuti premijerki Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Theresi May u povodu najnovijeg terorističkog napada u Londonu.

Pročitajte i ovo Crni i bijeli konj uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Slika nije dostupna Uhićenja u Londonu Jedan od napadača imao je irske dokumente, policija istažuje jesu li imali pomagače

"S tugom i ogorčenjem primio sam vijest o još jednom terorističkom napadu u Londonu. Brutalan, neljudski zločin prema nevinim i nasumičnim žrtvama, sve je ozbiljnija prijetnja društvu i sve je jasnije da ga samo ujedinjenom odlučnošću možemo pobijediti. Suosjećamo s Vašim narodom i obiteljima ubijenih, a ozlijeđenima želimo brz i potpun oporavak.

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti i solidarnosti", stoji u poruci predsjednika Vlade Plenkovića. O napadu u Londonu govorila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je kazala kako je "vrijeme da prestanemo izražavati sućut već da konkretno napravimo korake kojima ćemo zaustaviti terorizam".

Svjetski čelnici izrazili sućut

"Francuska je uz Britaniju više nego ikada. Moje su misli sa žrtvama i njihovim voljenima", rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Napadači su se u subotu navečer zaletjeli kombijem u pješake na Londonskom mostu i nakon toga noževima napadali prolaznike na ulicama i posjetitelje obližnjih barova u Borough Marketu, usmrtivši šest osoba i ozlijedivši najmanje 48.

Američki predsjednik Donald Trump napisao je na Twitteru: "Što god Sjedinjene Države mogu učiniti kako bi pomogle Londonu i Ujedinjenom Kraljevstvu, mi ćemo biti tu - mi smo s vama. Bog vas blagoslovio".

Vijesti o napadu šokirale su i australskog premijera Malcolma Turnbulla.

"Naše molitve i solidarnost su danas kao i uvijek s britanskim narodom suočenim sa šokantnim terorističkim napadima u Londonu", kazao je.

Indijski premijer Narendra Modi osudio je napade nazvavši ih "šokantnima".

"Napadi u Londonu su šokantni i izazvali su veliku tugu. Osuđujemo ih", kazao je on dodajući da su njegove misli i molitve s obiteljima stradalih.

"Strašne vijesti iz Londona. Moje su misli sa stradalima", izjavila je škotska premijerka Nicola Sturgeon.

Američka pop zvijezda Ariana Grande, na čijem je koncertu u Manchesteru bombaš samoubojica prije dva tjedna ubio 22 osobe, rekla je kako se "moli za London". (HINA)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene