Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđeni zbog ubojstva

Djevojčica optužila taksista za silovanje, a onda ga namamila u šumu: Zločin je šokirao zemlju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Četvorica braće tinejdžera i 15-godišnja djevojčica iz Švedske osuđeni su zbog ubojstva taksista kojeg je optužila za silovanje.

Taksist je pronađen obješen u šumi u ožujku u središnjoj Švedskoj. Kako je zaključio sud u Uppsali, tamo su ga namamili tako što mu je 15-godišnjakinja obećala seksualne usluge. Svladali su ga i ubili, a njegovo je tijelo pronađeno nakon tjedan dana.

Najstariji brat, koji je u vrijeme zločina imao 18 godina, dobio je doživotni zatvor. Ostalo četvero osuđeno je na tri do četiri godine u ustanovi za mlade prijestupnike.
Trojica braće proglašena su krivima za ubojstvo. No, za djevojku i njezina dečka, koji su imali 15 godina kada se ubojstvo dogodilo, utvrđeno je da nisu bili na mjestu ubojstva pa su osuđeni za pomaganje i poticanje na ubojstvo, piše BBC.

Pročitajte i ovo Vanja Gjorčevska nema je od ponedjeljka Ovo je Vanja (14), nestala je na putu do škole, traže je cijela regija i Interpol: "Zaista mislim da je oteta!"

Taksist je bio obješen na drvetu, a sud je utvrdio da su njegove ubojice zločin pokušali prikazati kao samoubojstvo. Kao ključni dokaz uzeli su poruke koje su tinejdžeri razmjenjivali.

Četiri dana prije ubojstva djevojka je napisala prijateljici: "Njegova (dečkova) se braća idu susresti s mojim silovateljem."

Jedan od braće je napisao: "Trebali bismo odraditi petak (dan ubojstva)", na što je drugi brat odgovorio: "OK."

Pročitajte i ovo Tramvaj star 27 godina - 3 Zagrebom će ih voziti 11 FOTO Njemački polovni tramvaji stigli u Zagreb, nemaju ni klimu: "Naši radnici rade čuda s tim tramvajima"

Nakon ubojstva jedan je od braće preko mobitela žrtve prebacio novac s njegova bankovnog računa.

Djevojka je rekla da nije znala da su braća namjeravala ubiti muškarca, već je mislila da će ga samo pretući.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene