Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svećenik poletio s 1.000 šarenih balona pa nestao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski katolički svećenik, Antonio de Carli, koji je pokušao oboriti vremenski rekord u letenju balonima, jučer je nestao, a traže ga spasioci i ribari u vodama na jugu Brazila.

Prema TV Globo, svećenik Antonio de Carli iz župe Sao Cristovao, uzletio je iz lučkog grada Paranagua u nedjelju oko 16 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Slika nije dostupna Prekinuta potraga za nestalim svećenikom

Tijekom intervjua koji je snimio prije polijetanja, Carli je zvučao sigurno i govorio je da će imati dobar let unatoč vremenskim prognozama koje su najavljivale kišu i maglu.

'Vrijeme će biti dobro dok ja budem u zraku', rekao je Carli samouvjereno.

Nekoliko trenutaka kasnije, 41-godišnji svećenik, zavezan za sjedalo, uzletio je u bijelom letećem odijelu s 1,000 šarenih balona ispunjenih helijem.

Osam sati nakon posljednjeg kontakta sa službenicima luke od kojih je tražio uputstva za uporabu GPS-a objavljeno je da je nestao.

Na mjestima na kojima su pronađeni dijelovi balona u potragu za svećenikom uključeni su helikopteri i mali ribarski brodovi.

Carli je planirao letjeti prema gradu Dourados, 750 km udaljenog od njegove župe, no umjesto toga, vjetar ga je nosio u drugom smjeru.

Njegov kolega Gallas, uvjeren je da će spasioci svećenika pronaći živog jer je sjedalo načinjeno od materijala koji može plutati na vodi, a imao je i padobran.

Carli, koji je često letio, sa sobom je imao GPS i satelitski telefon, a želio je oboriti vremenski rekord letenja balonima kako bi osvojeni novac uložio u izgradnju odmorišta za vozače kamiona u Paranagui.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene