Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje trenutka

Sve je prilika za zaradu: Evo kako kompanije iskorištavaju 'povijesnu oluju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi Amerikanci zatvoreni u svojim domovima o oluji Juno pišu na Twitteru, a jedan od hashtagova koji koriste je Snowmageddon2015. Kompanijama nije dugo trebalo da prepoznaju njegov potencijal.

Potencijalno povijesna oluja Juno koja je zahvatila sjeveroistok SAD-a natjerala je mnoge Amerikance da ostanu u svojim domovima. Ulice New Yorka, grada koji nikad ne spava, jutros su bile napuštene, škole zatvorene, a zabranjen je promet svim vozilima koja nisu dio hitnih službi.

Stiže oluja koja bi mogla utjecati na živote 60 milijuna ljudi!

Dok očekuju najavljenih 90 centimetara snijega mnogi vrijeme provode na internetu. Oluja tako već ima svoj hashtag na Twitteru - #Snowmageddon2015 mnogi su iskoristili za dijeljenje informacija, ali i frustracija.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

A američke kompanije u hashtagu vide priliku za zaradu i reklamu. Ponudili su svoje proizvode koji su, eto, odličan izbor u ovakvim uvjetima.

Jedan od tih proizvoda je Mercedes Benzov terenac koji se izvrsno probija kroz snijeg - barem u videu koji su objavili. 'Konja za trku' ima i softverska kompanija Citrix koja nudi program koji omogućava rad od doma.

'Pripremite se za vremensku nepogodu koja će biti gora od onoga što smo dosad znali viđati'

Prodavač digitalnih knjiga eBookRomance predlaže uživanje u ljubavnom romanu, a restoran Popeyes Chicken hashtag je iskoristio da za zagrijavanje na hladnoći predloži svoju začinjenu piletinu.

I oni su samo dio onih koji su ovaj, ali i ostale hashtagove vezane za oluju pretvorili u odličan marketinški alat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene