Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u trajanju od 30 minuta

Fidel Castro se sastao s Papom: 'Što Papa radi?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI . sastao se s vođom kubanske revolucije Fidelom Castrom.

Papa Benedikt XVI. i kubanski revolucionarni čelnik Fidel Castro, obojica osamdesetogodišnjaci, šalili su se u srijedu tijekom kratkog sastanka u vezi svojih godina, a onda je Castro upitao: A što papa radi?

Papa i Castro razgovarali su tridesetak minuta u veleposlanstvu Vatikana u Havani, na kraju trodnevna Papina posjeta Kubi. Sveti Otac pozvao je na veću slobodu i jaču ulogu Katoličke crkve u naciji koju vode komunisti.

Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi kazao je da su Benedikt XVI. (84) i Castro (85) 'razmijenili ideje u vrlo prijateljskom ozračju'.

Pročitajte i ovo Američka policija ispred veleposlanstva Kube u Washingtonu Objavio ministar Na veleposlanstvo u Washingtonu bačena dva molotovljeva koktela Slika nije dostupna Ovo će sigurno pamtiti Pogledajte što je Papa doživio na 'crvenoj' Kubi!

>> Papa u Havani zatražio veće slobode za Crkvu

Tijekom dvodnevnog službenom posjetu Kubi Papa je pred oko 500.000 Kubanaca slavio misu na otvorenom, na Trgu revolucije, okruženom golemim slikama na okolnim zgradama revolucionarnih drugova Fidela Castra, Ernesta 'Che' Guevare i Camila Cienfuegosa.

Od povijesnog posjeta pape Ivana Pavla II. Kubi 1998. kubanska je crkva, uz određene poteškoće, ostvarila plodnu suradnju s komunističkim vlastima, postavši sugovornik države na socijalnom području. Uoči tog posjeta Fidel Castro je ponovo uveo Božić kao državni blagdan.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene