Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Suspendiran britanski agent koji je izgubio tajne dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska vlada objavila je da je suspendirala dužnosnika koji je u vlaku ostavio tajne dokumente o Iraku i Al Qaidi, a parlamentarna oporba zatražila je neovisnu istragu o tom slučaju.

Putnik u vlaku iz Londona za Surrey pronašao je dokumente s oznakom tajnosti i predao je BBC-ju, koji je objavio da dokumenti sadrže podatke o sigurnosti u Iraku i procjenu vlade o terorističkoj mreži Al Qaidi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Dokumente je posjedovao neimenovani visokopozicionirani dužnosnik Cabinet Officea, središnjeg vladinog uredu koji pomaže radu premijera.

'Mogu potvrditi da je suspendiran', rekao je glasnogovornik Cabinet Officea.

BBC je dokumente predao policiji koja je počela istragu.

Međutim, oporbeni konzervativci u britanskom parlamentu zatražili su neovisnu istragu upozorivši da je to najnoviji u nizu propusta vlade premijera Gordona Browna.

Prema anketama Brownova je popularnost rekordno niska, a poslednjih mjeseci u Britaniji je bilo velikih propusta u osiguranju osjetljivih podataka. Izgubljeni su diskovi s poreznim podacima za obiteljske dodatke 25 milijuna ljudi, a ministarstvo obrane priznalo je u siječnju krađu računala s osobnim podacima oko 600.000 potencijalnih vojnih novaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene