Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neformalni sastanak

Summit EU: Očekuje se dogovor za zaustavljanje krize, dolazi Milanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefovi država i vlada Europske unije okupljaju se u Bruxellesu uoči sutrašnjeg neformalnog summita.

Šefovi država i vlada Europske u Bruxelles stižu ranije jer je za sutra u Belgiji najavljen opći štrajk. Na summitu se očekuje postizanje konačnog dogovora oko fiskalnog pakta. Njime se predviđa čvršći nadzor proračuna zemalja članica kako bi se izbjeglo preveliko zaduživanje te automatske sankcije za prekršitelje.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović europski parlament Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Uđe li Hrvatska s 1. siječnja sljedeće godine i u Schengen, ne moram govoriti što to znači za našu zemlju" Ivana Petrović sumnja u dogovor Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Orbanova izjava nije bezopasna. Osim ruske nafte u paketu su i sankcije nekim osobama, među kojima je i patrijarh Kiril"

Sudionici bi također trebali podržati europski stabilizacijski mehanizam za pomoć posrnulim članicama. Na summitu sudjeluje i hrvatski premijer Zoran Milanović.

'Ulaskom u europske institucije ulazimo u zajednicu u kojoj sjedimo za stolom gdje se donose važne odluke, ali isto tako od nas se očekuju konkretne stvari. Nećemo biti samo pasivni promatrači. Tamo ćemo se boriti za hrvatske interese. Za ono kako ih mi vidimo. Tih naših nekoliko definiranih glasova u vijeću, to moramo koristiti na pametan i koristan način', rekao je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene