Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sukob na granici Tajlanda i Kambodže, Hrvati dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajland je u srijedu pozvao svoje državljane da napuste Kambodžu nakon što je izbio sukob na granici između dviju zemalja.

Obje strane uzajamno se optužuju za početak paljbe u blizini hrama Preah Vihear. 

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda

>> Tajland: Novi neredi, mobilizirana vojska

'Kambodžanski i tajlandski vojnici pucaju jedni na druge', kazao je kambodžanski zapovjednik Bun Thean. 'Naše postrojbe spriječile su tajlandske vojnike da prodru na naš teritorij ali su smjesta otvorile vatru na naše ljude', dodao je spominjući pucnjavu na dva područja blizu hrama.

Novinari jedne tajlandske tv postaje potvrdili su da su svjedočili pucnjavi ali vlasti u Bangkoku još nisu dale svoj komentar.

Kambodžanske vlasti potvrdile su osim toga da se 500 tajlandskih vojnika okupilo oko dijela spornog teritorija.

Područje oko hram je presudom Međunarodnoga suda pravde u Haagu 1962. pripalo Kambodži, no područje oko ruševina hrama stalni je predmet spora između Bangkoka i Phnom Penha.

Napetosti oko hrama traju od srpnja, a u ponedjeljak je kambodžanski premijer Hun Sen zaprijetio da će to područje pretvoriti u 'polje smrti', ako Tajland ne povuče svoje snage.

Hrvati u Tajlandu dobro

Hrvatski državljani u Tajlandu dobro su i nisu ugroženi sukobom Tajlanda i Kambodže, doznaje se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Sukob između Tajlanda i susjedne Kambodže izbio je u blizini hrama Preah Vihear. 

Hrvatskom konzulatu u Tajlandu za sada se nisu javljali hrvatski državljani koji se nalaze u toj zemlji, te se pretpostavlja da su svi dobro.

Stanje u zemlji prati i Hrvatsko veleposlanstvo u Indoneziji.

Tajland je pozvao svoje državljane da napuste Kambodžu pošto je izbio sukob na granici između dviju zemalja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene