Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svaki slučaj

Suđenje Milovanoviću i Jociću premješteno u Centralni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje je doslovno u zadnji trenutak, bez ikakve prethodne najave, zbog sigurnosnih razloga iz zgrade Specijalnog suda premješteno u Centralni zatvor.

Pokušaj bijega prije mjesec dana, 'skupo' je stajao Željka Milovanovića i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam koji su zajedno s Milenkom Kuzmanovićem pred Specijalnim sudom u Beogradu optuženi za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naručitelj i dalje nepoznat Prošlo je pet godina od atentata na Ivu Pukanića Slika nije dostupna Objavit će je sutra Vrhovni sud donio konačnu presudu za ubojstvo Pukanića

>> Snimka bijega Milovanovića i 'Zveri' iz beogradskog zatvora!

Naime, suđenje je doslovno u zadnji trenutak, bez ikakve prethodne najave, zbog sigurnosnih razloga iz zgrade Specijalnog suda premješteno u Centralni zatvor. Uz to, kako se doznalo na suđenju, koje je jučer odgođenog zbog smrtnog slučaja u obitelji jednog od članova vijeća, Milovanović i Jocić, zbog Milovanovićevog pokušaja bijega, 'uživaju' specijalni tretman.

U Jocićevom slučaju to znači da mu je u ćeliju instalirana kamera, koja ga prati 24 sata, dok je Milovanović stalno vezan. Točnije, vezane su mu i ruke i noge, čak i kada komunicira sa svojim braniteljima, a u ćeliji ne smije imati ni olovku. Takav tretman izazvao je očekivano, negodovanje kod branitelja spomenutog dvojca, koji su tražili da se preispita tko je i zašto odredio takve mjere.

Jocić je naravno, po svom ustaljenom običaju, situaciju iskoristio za još jedan cirkus u sudnici Centralnog zatvora. 'Znate, pratio sam ja suđenja i ranije i nikada nije bilo ovako. Gledao sam suđenje O.J. Simpsonu i njega nisu ovako tretirali. Ako kamera već mora biti uključena, normalno je da bude poslije 22 sata, a ne cijeli dan i to iznad stola na kojem su moji papiri. Tako se krše moja ljudska prava, a zbog toga od četvrtka odbijam hranu', kazao je Jocić, prije no što je njegov ekspoze prekinuo Vladimir Vučinić, predsjednik sudskog vijeća, koji mu je poručio: 'U svijetlu posljednjih događanja, normalno je svugdje u svijetu pa i kod nas, da budete pod pojačanim, specijalnim mjerama. Vaš zahtjev Jociću glede uključivanja kamere u večernjim satima ću razmotriti. A što se tiče vas Milovanoviću, vama je pritvor određen po drugom predmetu, pa ovo sudsko vijeće ne može odlučivati o mjerama', kazao je sudac.

Jocić je inače zatražio i da se proces protiv njega ukine te vrati na tužiteljsku istragu, jer bi, kako je kazao, tada optužnica protiv njega sigurno bila odbačena. Inače, njemu nije prvi put da mu se sudi u zatvoru, a razlog za to su prije kao i sada bili - sigurnosni razlozi. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene