Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kalinić, Bojović, Milisavljević...

Suđenje Zemunskom klanu: Odvjetnici odbacuju iskaz jer je dan na hrvatskom i napisan na latinici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici Luke Bojovića traže da se iskaz Sretka Kalinića proglasi ništavnim jer je dan na hrvatskom jeziku i latinici.

S dva dana zakašnjenja u Beogradu je započelo suđenje članovima Zemunskog klana Luki Bojoviću, Sretku Kaliniću, Vladimiru Milisavljeviću i Milošu Simoviću. Odvjetnik Luke Bojovića u višesatnom je izlaganju pokušao pobiti iskaz Sretka Kalinića koji je dao 2010. godine nakon uhićenja u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec" Slika nije dostupna Ubojstva i otmice Žalbeni sud potvrdio 40 godina 'zemuncima' Kaliniću i Simoviću!

Cvetko Simić na Jarunu ubijen zbog fatalne supruge?

Odvjetniku Borivoju Boroviću sporno je što je Kalinićeva izjava dana na hrvatskom jeziku i na latinici koji nisu službeni jezik i pismo Srbije ističući kako je to nezakonito. 'Ja kao član obrane osporavam izjavu danu na hrvatskom jeziku i latinici jer ne razumijem mnoge izraze u njoj. Osim toga, Kalinić nije saslušan u Srbiji te ne možemo prihvatiti tu nezakonitu izjavu iz Hrvatske. Uz to tražimo i neuropsihijatrijsko vještačenje Sretka Kalinića jer smatramo da je on bolestan čovjek', rekao je Borović za Alo.

Bojovićev odvjetnik predlaže i saslušanje oca Sretka Kalinića zbog prijetnji Ani Simić, supruzi ubijenog Cvetka Simića čije je raskomadano tijelo pronađeno u Jarunu. Ona i Kalinić navodno su bili u vezi, a Kalinićev otac joj je, također navodno, prenosio prijetnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene