Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio borbu za dostojanstvenu smrt

Sud mu odbacio zahtjev za eutanazijom: 'Možete se jedino izgladniti na smrt'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko je sudstvo jučer donijelo presudu koja je slomila paraliziranog 58-godišnjaka koji je na sudu tražio 'pravo da umre uz liječničku pomoć'.

Tony Nicklinson (58) prije sedam godina je doživio težak moždani udar nakon kojeg je ostao potpuno paraliziran. Može micati samo glavom i očima, a ne može ni govoriti. Jedini način komunikacije mu je računalo kojim upravlja treptanjem očiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Žale se Slovenski ribari traže pomoć suda u Strasbourgu: "Kazni je toliko da se više niti ne broje" Slika nije dostupna Priznala krivnju Djevojka (23) ispekla mačku u mikrovalnoj, sad čeka presudu

Prije dvije godine krenuo je u pravnu borbu u kojoj pokušava uvjeriti tri suca Vrhovnog britanskog suda da liječnici koji će mu, kada i ako on odluči da želi umrijeti, ne budu kazneno gonjeni zbog tog čina.

Nicklinson i njegova obitelj jučer su dobili vijesti koje su ih bacile u očaj. Sud im je poručio kako mu u ovom slučaju može pomoći samo britanski parlament i to jedino promjenom zakona kojim bi mu liječnici mogli pomoći da umre, piše Daily Mail.

>> Čovjek koji se bori za eutanaziju danas dobio prvu bitku

Suci su poručili, ukoliko mu nijedan doktor neće moći pomoći, kako mu je jedina opcija da se izgladni do smrti.

Tony i njegova supruga spremni su podići žalbu na odluku suda. ' Ova nas je odluka suda uništila', rekao je Tony kroz svoje računalo upravljajući njime treptanjem očiju. 'Iako se u početku nisam htio previše nadati, to se ipak dogodilo. Mislio sam da nakon truda koji sam uložio u ovo i nakon što sud vidi koliko sam očajan u ovom životu da će shvatiti moje razloge zašto više ne želim živjeti', dodao je kroz suze Tony.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene