Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijeni svi prigovori

Počinje sudski proces protiv Milorada Dodika

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: Darko Tomas/Cropix
Dodikovi odvjetnici u prigovorima su tvrdili da kazneno djelo za koje je Dodik optužen ne postoji jer je "Schmidt nelegalan". Nakon što su svi prigovori odvjetnika Milorada Dodika odbijeni, protiv njega kreće sudski proces.

Sud BiH odbio je sve prigovore odvjetnika Milorada Dodika na potvrđenu optužnicu Tužiteljstva BiH koje je tereti Dodika i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske, za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BIH Christiana Schmidta.

Pročitajte i ovo Palestinci tragaju za preživjelima nakon izraelskog napada na Gazu Nastavljaju se sukobi VIDEO/FOTO Gaza pod opsadom, zaustavljena infiltracija iz Libanona: "Izraelski odgovor na napad promijenit će Bliski istok"

Dodikovi odvjetnici u prigovorima su tvrdili da kazneno djelo za koje je Dodik optužen ne postoji jer je "Schmidt nelegalan"

Odbijanjem svih prigovora počinje sudski proces Miloradu Dodiku, saznaje portal Dnevni avaz. Prvo će biti zakazano izjašnjenje o krivnji, a zatim glavni pretres koji će voditi sudac pojedinac.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik "Živi mrtvac" Dodik ponovo izabran za čelnika stranke, najavio kraj BiH kroz "mirni razlaz"

Ranije su dva puta odbijeni zahtjevi Dodikove obrane za izuzećem sutkinje Jasmine Dedović- Ćosić, koja je optužnicu potvrdila i sada odbila prigovore. Budući da je za ovo kazneno djelo propisana kazna zatvora manja od pet godina, Dodiku će suditi sudac pojedinac. No, tko će on biti izabrat će se nasumično, točnije - bira ga sustav za automatsko upravljanje predmetima na sudovima.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sebe usporedio s Miloševićem Dodik napao visokog predstavnika: "On je fašističko smeće koje je došlo ovdje da nama drži neku vrstu priče"

Inače, visoki predstavnik Schmidt je poništio 1. srpnja zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske u vezi s  neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Osuda EU-a Dodik uvodi strogi nadzor: "Podsjeća na restriktivne zakone koje je Rusija koristila"

Dodik je potpisao ukaz o stupanju na snagu spornih zakona, a Miloš Lukić ih je objavio u Službenom glasniku RS.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene