Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledao kartu

Strojovođa 'vlaka smrti' u trenutku nesreće pričao je na mobitel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Galiciji objavio je dokumente koji pokazuju da je strojovođa španjolskog 'vlaka smrti' u trenutku nesreće ne samo prebrzo vozio, nego i razgovarao na mobitel.

Strojovođa koji je upravljao putničkim vlakom kada je prošlog tjedna iskočio iz tračnica pored španjolskog grada Santiaga de Compostele, u trenutku nesreće razgovarao je na mobitel. Pokazuju to dokumenti koji su danas objavljeni na galicijskom sudu, pred kojim se vodi postupak protiv strojovođe Francisca Josea Garzona Ama.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Ilustracija Očevid u tijeku Željeznička nesreća kod Bjelovara: Vlak naletio na kombi, vozač prevezen u bolnicu

>> Službeni izvještaji OTKRILI: Hitne službe kasnile na spašavanje!

Kako javlja BBC, dokumenti također pokazuju da je vlak u oštar zavoj uletio brzinom od 153 kilometra na sat, što je 73 km/h brže od dopuštene maksimalne brzine kretanja na tom dijelu pruge. Garzon Amo je u tom trenutku navodno razgovarao s osobljem tvrtke Renfe, u čijem je unesrećeni vlak vlasništvu.

'Samo nekoliko minuta prije iskakanja nazvao ga je netko na službeni mobitel kako bi mu dao upute za nastavak puta prema gradu Ferrolu. Iz sadržaja razgovora i popratnih zvukova može se zaključiti da je strojovođa u tom trenutku gledao kartu ili neki papir', piše u sudskim dokumentima.

U kobnoj je nesreći život izgubilo 79 osoba, a Garzon Amo je optužen za 79 ubojstava iz nehaja. Nakon ispitivanja, tijekom kojega nije bio pretjerano rječit, u subotu je pušten da se brani sa slobode.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene