Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robijao zbog 250 eura

Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili

Zatvor Padinska Skela
Zatvor Padinska Skela Foto: Marko Mrkonjic/Pixsell
Trojica mladića u dobi od 20 i 21 godinu danima su 74-godišnjaka brutalno psihički, fizički i seksualno zlostavljali. Od zadobivenih ozljeda muškarac je preminuo.

Muškarac (74) ubijen je početkom veljače u zatvoru u Padinskoj Skeli u Srbiji nakon višednevnog brutalnog iživljavanja trojice cimera. Sumnja se da su ga brutalno mučili i silovali jer nije imao novca da ih financira u zatvorskoj kantini.

Nesretni 74-godišnjak u zatvoru je bio zbog petarde koja je bačena s terase njegova stana. Naime, on je s terase stana u kojem je živio u jednom beogradskom prigradskom naselju bacio petardu oko 13 sati 31. prosinca 2020. godine. I možda bi sve bilo drukčije da petarda nije pala pored ljudi koji su se šetali s bebom i preplašila ih. O svemu je obaviještena policija, koja je utvrdila o čemu se radi i tko je bacio petardu, piše Nova.rs. Po presudi Prekršajnog suda u Mladenovcu od 15. prosinca, ubijeni je trebao platiti novčanu kaznu od oko 256 eura u roku od 15 dana. U suprotnom, kako se navodi u presudi, novčana kazna zamjenjuje se zatvorskom.

Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) saslušani su u tužiteljstvu 14. ožujka, pri čemu se Srećko S. branio šutnjom, a druga dvojica osumnjičenih iznijela su svoju obranu, piše Blic.

Pročitajte i ovo PR Oglas Učinite snove mogućima uz lakoću digitalnig bankarstva

Prema istrazi, osumnjičeni su od polovine siječnja do 4. veljače 2024. godine u zatvoru Padinska Skela zajednički počinili kazneno djelo i uz bezobzirno nasilničko ponašanje ubili 74-godišnjaka. Sumnja se da su u sobi u kojoj su zajedno boravili, starijeg muškarca svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali jer više nije imao novca da u zatvorskoj kantini kupuje namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama po glavi i tijelu, a jednom ga je prilikom Dalibor P., kako se sumnja, koljenom udarao po tijelu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle.

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Otkriveni jezivi detalji zlostavljanja u zatvoru

Osumnjičeni Saša S., sumnja se, tjerao ga je da pije njegovu mokraću iz šalice za kavu, dok mu je Srećko S. ručnikom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali čuvarima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

74-godišnjak je 3. veljače bio na liječničkom pregledu zbog ozljeda koje je zadobio, ali zbog straha nije prijavio  zlostavljanje koje trpi, pa su ga iste večeri osumnjičeni odveli u kupaonicu, gdje su ga polijevali hladnom vodom. Sljedeći dan zdravstveno stanje znatno mu se pogoršalo. Zbog zadobivenih ozljeda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih prijeloma rebara i grudne kosti 74-godišnjak je preminuo.

Istraga je u fazi ispitivanja svjedoka i prikupljanja dokaza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene