Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavka - najteža u životu

Oproštajni e-mail Straussa Kahna: Otišao sam da ne dijelite moju noćnu moru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnik MMF-a Dominique Strauss Kahn poslao je oproštajni e-mail svim suradnicima u kojem izražava 'duboku tugu i frustriranost okolnostima pod kojima mora napustiti položaj'.

U mailu kojeg je ekskluzivno objavio CNN, Strauss Kahn ističe kako mu je pismo ostavke bilo 'najteža komunikacija u životu' te da bi jako želio da se može s kolegama pozdraviti osobno.  'Proteklih nekoliko dana bilo je najbolnije razdoblje u mom životu, kao i u životima članova moje obitelji, a znam da je isto bilo i svakome u MMF-u. Jako mi je žao zbog okolnosti događaja i najsnažnije poričem optužbe. Uvjeren sam da će istina izaći na vidjelo, no u međuvremenu ne mogu dopustiti da vi, moje drage kolege, u bilo kojem smislu dijelite moju osobnu noćnu moru. Zato sam morao otići', napisao je

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Direktor u problemima Strauss-Kahn se pozvao na imunitet Slika nije dostupna Ministrica financija Krenula utrka: Francuska ministrica objavila kandidaturu za MMF

>> Odvjetnik: 'Strauss-Kahn bit će oslobođen optužbi'

Dodaje kako je cijeli radni vijek u MMF-u bio vjeran viziji globalne ekonomske suradnje. Dalje nabraja sve uspjehe MMF-a za vrijeme dok je bio na vodstvu, no navodi kako to ne bi bilo moguće bez pomoći kolega. 'Čast mi je što sam radio s nevjerojatnom skupinom ljudi i zauvijek ću cijeniti naše vrijeme provedeno zajedno. I zato, moje drage kolege, hvala Vam i sretno u budućnosti. Au revoir', završio je Strauss Kahn koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru.

Otkad je napustio zloglasni Rikers zatvor i došao u stan u New Yorku novinari ne napuštaju adresu na Broadwayu. No, ulaz u neboder čuvaju oružani čuvari i mnoštvo kamera. Troškovi osiguranja procijenjuju se na 200 tisuća dolara mjesečno, a koje mora osobno financirati Strauss Kahn. Trenutno ne smije izaći iz stana, no to neće biti slučaj kad mu pronađu stalno mjesto boravka. Moći će ići na sud, liječniku i na vjerske obrede.

Morat će obavijestiti sud šest sati prije nego što izađe vani, a u kući će morati biti obavezno od 22 sata do 6 ujutro. Novinari su uspjeli snimiti njegovu suprugu Anne Sinclair koja je bez izjava otišla u automobilu koji ju je čekao ispred.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene