Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imran Khan u zatvoru

Još jedna Pakistanska stranka proglasila pobjedu: "Odbacivanje izbora moglo bi imati posljedice po demokraciju"

Izbori u Pakistanu
Izbori u Pakistanu Foto: Afp
Pakistanska stranka Tehrik-e-Insaf proglasila je pobjedu na izborima, a rezultati iz mnogih izbornih jedinica još nisu ni stigli.

Stranka bivšega pakistanskog premijera Imrana Khana, koji se nalazi u zatvoru, u subotu je proglasila pobjedu, dok proturječne informacije o ishodu nacionalnih izbora intenziviraju utrku za sastavljanje nove vlade.

Vođa pakistanske stranke Tehrik-e-Insaf (PTI), Gohar Ali Khan na konferenciji za novinare je rekao da je "stranka osvojila većinu" i da "kani osnovati vladu".

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u tunelu Pećine - 4 Tragedija u Rijeci Otac poginulog olimpijca: "Svi smo jako potreseni, srećom unuk je preživio"

Gohar Ali Khan odbacio je pobjednički govor bivšega premijera Nawaza Sharifa održan u petak i njegovu najavu da će započeti s formiranjem koalicijske vlade pregovorima s predstavnicima drugih stranaka.

"Od institucija tražimo da poštuju mandate. Odbacivanje izbora naroda moglo bi imati posljedice po demokraciju", rekao je i zahvalio javnosti u ime bivšega premijera Imrana Khana koji je trenutačno u zatvoru zbog više različitih optužbi.

Predsjednik PTI-ja je kazao da je stranka u nacionalnoj skupštini osvojila 170 od 265 mjesta, no još nema konačnih rezultata.

Po podacima pakistanskoga Izbornog povjerenstva (ECP) rezultati iz mnogih izbornih jedinica tek trebaju stići.

Pročitajte i ovo Amra Kahrimanović femicid u Tuzli Policajac u ženu ispalio 16 metaka jer je tražila da ode iz kafića: O njihovom odnosu oglasila se obitelj

Kandidati koje podržava PTI vode sa 100 mjesta, a Sharifova Pakistanska muslimanska liga (PMLN) osvojila je 71 zastupničkih mandata u parlamentu od ukupno 266. Za parlamentarnu većinu potrebno je 169 mandata.

Izbore u Pakistanu zasjenile su zabrane upotrebe interneta i telekomunikacija, kao i optužbe o manipulacijama, koje se čine još gorima zbog odgođene objave djelomičnih rezultata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene