458899
458899
458899
458899
458899

MILIJUNI ŽIVOTA SU UGROŽENI, A ON TVRDI: "Nije to nuklearna fizika"

  • , 30.11.2016., 17:01
  • Autor:
  • komentara

Stephen Hawking upozorio je na opasnosti pretilosti.

 
 
 
 
Screenshot: Facebook/Gen-Pep
Screenshot: Facebook/Gen-Pep

Stephen Hawking uzeo je predah od rješavanja misterija svemira te upozorio na problem pretilosti poručivši kako je riječ o jednom od "najozbiljnijih zdravstvenih problema" 21. stoljeća.

"Trenutno se ljudski rod suočava s velikim izazovima, a milijuni života su ugroženi. Previše ljudi svakog dana umire zbog prekomjerne tjelesne težine i pretilosti", upozorio je Hawking u videu kojeg je snimio za švedsku neprofitnu udrugu Gen-Pep koja promovira zdrav život među djecom i mladima.

"Previše jedemo, a premalo se krećemo. Trebamo se više kretati i promijeniti prehranu", rekao je Hawking i dodao da nije riječ o nuklearnoj fizici.

Udruga Gen-Pep upozorava kako je fizička neaktivnost četvrti uzrok smrti u svijetu, a prema istraživanjima 80 posto odrasle populacije ne bavi se dovoljno fizičkom aktivnošću.

Osobama s prekomjernom tjelesnom težinom prijeti viši rizik od kroničnih bolesti, uključujući i dijabetes i rak.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se