Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija na naftnoj platformi

Stanovnici Meksičkog zaljeva još uvijek osjećaju posljedice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od zaustavljanja curenja nafte u Meksičkom zaljevu prošlo je više od tri mjeseca. Stanovnici tog područja još uvijek zbrajaju štetu.

Ljudi koji su živjeli od riblje industrije ostali su bez prihoda nakon što se nafta izlila u more. Mnogi su bili primorani prodati brodove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naknada štete SAD tuže britansku tvrtku zbog naftne mrlje Slika nije dostupna Pitaju se znanstvenici Gdje je završila nafta iz Meksičkog zaljeva?

Oni na čije je živote utjecala ta naftna katastrofa pokušavaju se snaći za svoje obitelji. Jennifer Reddick iz Louisiane sa svojim mužem radi u industriji sa škampima, prenosi AP. No, kažu, teško je jer se trgovina usporila.

>> SAD tuže britansku tvrtku zbog naftne mrlje

>> Gdje je završila nafta iz Meksičkog zaljeva?

Jennifer se požalila kako nadoknada koju je isplatio BP nije jednaka onoj svoti koju je znala prije zaraditi. Zabrinuta je kako će kupiti božićne darove za svojih šestero djece. Priznaje, financijski problemi je čine depresivnom.

U listopadu je pokrenuta humanitarna akciju opskrbe hranom i igračkama obitelji u Louisiani. U međuvremenu, čišćenje nafte još uvijek traje. Američka obalna straža pokušava ukloniti naslage katrana ispod pijeska na plažama.

Poručnik Jack Smith iz Obalne straže je rekao kako je očišćeno 70 posto nafte te da se nada kako će se plaže otvoriti u travnju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene