Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se krvoproliće

Stanovnici Homsa traže milost za ranjene bebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novom granatiranju Homsa poginulo je 6 ljudi, a oporbeni aktivisti traže od predsjednika da dopusti preseljenje ozlijeđenih beba kako bi im bila pružena potrebna liječnička pomoć.

Nastavlja se krvoproliće u Siriji. U novom granatiranju Homsa subotu ujutro poginulo je najmanje šestero ljudi. I dok UN-ovi diplomati pokušavaju i dalje naći nači da se rezolucijom osudi pokolj civila u Siriji, jedan stanovnik opkoljenog Homsa moli sirijskog predsjednika da se smiluje nad najnevinijim žrtvama.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti

'Samo tražimo dozvolu da preselimo ozlijeđene bebe. One moraju napustiti ovo područje i dobiti potrebnu njegu, a to nam Assad ne dopušta', rekao je oporbeni aktivist Omar. Dodao je kako je danas sedmi dan neprekidnog granatiranja grada, a vladine snage su opkolile područje grada s tisućama vojnika i nekoliko desetaka tenkova.

>> Eskalirali sukobi u Siriji, samo danas poginulo 95 ljudi

'To nisu obični mali tenkovi. to su veliki, ruski tenkovi', rekao je Omar, prenosi CNN. No, uz granatiranja stanovnici imaju problema i s micanjem mrtvih i zbrinjavanjem ranjenih.

'Assadova vojska se služi groznim načinom ratovanja. Granatiraju isto mjesto nekoliko puta, tako da je iznimno opasno približiti se tim mjestima', tvrdi Omar.

Oporba tvrdi da je u Homsu u posljednjih tjedan dana ubijeno stotine ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene