Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike HRW-a

'Stanje u Bangkoku je izmaklo kontroli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija Human Right Watch je ozbiljno zabrinuta zbog nesmotrenih akcija dviju strana.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Right Watch je izjavila da je ozbiljno zabrinuta djelovanjem tajlandske vojske i protivladinih prosvjednika od početka napada na uporište 'crvenih košulja'.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Slika nije dostupna Napadi na Tajlandu U nizu eksplozija u Bangkoku 70 ranjenih, 3 mrtva

'Stanje u Bangkoku je izmaklo kontroli zbog nesmotrenih akcija dviju strana', naveo je u priopćenju Phil Robertson, zamjenik direktora HRW-a za Aziju. 'Pozivamo na poštivanje pristupa hitnim službama i prekid nezakonite upotrebe smrtonosnog oružja, te jamčenje prolaska osobama koje žele pobjeći od nasilja', dodao je.

Od početka prosvjeda crvenokošuljaša sredinom ožujka 75 ljudi je ubijeno i oko 1.800 ranjeno, prema podacima pomoći. 'Protuvladini prosvjednici moraju odmah prestati s napadima na novinare', traži HRW, nakon što je neovisni talijanski reporter Fabio Polenghi (45) ubijen vatrenim oružjem u još nejasnim okolnostima.

>> Vojska probila barikade, 'crveni' se predali

U srijedu je također ranjeno nekoliko novinara. HRW je također doveo u pitanje vladinu kontrolu tajlandskih medija i neinformiranje o broju privedenih. Tajlandske su vlasti produžile za tri dana policijski sat u Bangkoku i još 23 provincije. U glavnom gradu Tajlanda policija i vojska obračunavaju se sa izoliranim skupinama prosvjednika, javljaju svjedoci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene