Obavijesti Video Pretražite Navigacija
teške ozljede

Stanje slavnog autora i dalje ozbiljno: "Živci su mu presječeni, izgubit će jedno oko"

Napadnut Salman Rushdie - 1
Napadnut Salman Rushdie - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Salman Rushdie operiran je nakon strašnog napada na pozornici u New Yorku, još uvijek nije pri svijesti, ozljede su teške.

Salman Rushdie se nakon operacije i dalje nalazi na respiratoru, a njegovo stanje još uvijek nije potpuno stabilno, prenosi BBC. Prema riječima njegovog agenta "vijesti nisu dobre", nakon što je ovaj slavni autor izboden nožem na događaju New Yorku.

Pročitajte i ovo Salman Rushdie je helikopterom prebačen u bolnicu U NEW YORKU VIDEO Salman Rushdie na operaciji nakon brutalnog napada, poznat identitet napadača

Rushdie je napadnut je na pozornici, a trenutno je na respiratoru i ne može govoriti, rekao je agent Andrew Wylie i dodao da bi 75-godišnji autor "mogao izgubiti jedno oko".

Salman Rushdie je godinama dobivao islamističke prijetnje smrću nakon što je napisao Sotonske stihove, objavljene 1988.

Policija je nakon napada uhitila osumnjičenika po imenu Hadi Matar, 24, iz Fairviewa, New Jersey. Priopćeno je da je osumnjičenik istrčao na pozornicu i napao Rushdieja i ispitivača u institutu Chautauqua u zapadnoj državi New York.

"Salman će vjerojatno izgubiti jedno oko; živci u ruci su mu presječeni; a jetra mu je izbodena i oštećena", rekao je njegov agent.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene